mandag 13. desember 2010

Her er to som har gått markedsføring på Handelshøyskolen BI

Skal man tro BIs propaganda, så er det utrolig mange som klarer seg ute i arbeidslivet av BIs kandidater i etterkant av studiene de har der. Det du hører om når en BI-professor prater er disse menneskene som skyter rett ut i finanssektoren med XX millioner i årslønn. Tro meg; virkeligheten er en helt annen. Og spesielt for de menneskene som har viet studietiden sin til å studere noe så håpløst som markedsføring på Handelshøyskolen BI.

Markedsføring gir deg enten en ren salgsjobb, eller ingen jobb.


Har to eksempler på folk som har gått ut fra Handelshøyskolen BI med forholdsvis èn bachelor og èn med master i markedsføring. Ingen fikk jobb. Det vil si; de kom seg innenfor BIs skryteliste over "kandidater som ved endt utdanning fikk seg relevant jobb" - rett og slett fordi de måtte ta til takke med å bli stående som butikkselger inntil de fikk noe mer fristende.

Hun ene er vel nå i starten av 30-årene og har innsett at det å studere markedsføring på BI ikke er noe annet enn å leve i en boble og tro at man skal få seg en god jobb i etterkant. Til tross for 5 års "hard" jobbing på Handelshøyskolen BI. Vår andre venn har blitt ferdig med tre år på BI nå, og skulle bli klar for å gå ut i jobb for to år siden. Slik gikk det ikke. Rema 1000 ventet gladelig på kandidaten, som per dags dato ikke får annet enn telefonselgerjobb. Fantastisk.

Og ikke tro at jeg skriver det her bare for å skremme dere. Det er en mening bak det hele. Poenget mitt er at om du faktisk har bestemt deg for å kjøpe deg til en dårlig utdanning hos BI, så lønner det seg ikke å gjøre det på den dumme måten. Da bør du i hvert fall ta 3 år med økonomi og administrasjon, for så å komme deg langt unna BI når du skal ta mastergrad.

Høres ikke det litt fornuftig ut?

Markedsføring, reiselivsledelse ++ er studier som verken gir mål eller mening, og som for lengst burde vært forbudt med lov dersom Norge hadde hatt noen rene "svindelparagrafer" i den norske lovboken knyttet opp mot utdanningsinstitusjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar