mandag 13. desember 2010

Matematikken på Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er en institusjon som utdanner folk til å få tittelen "siviløkonom" - som tidligere var en beskyttet tittel som var forbeholdt NHH og andre gode skoler. Med et slikt ansvar bør man jo også kunne forvente at de satte et lite krav til hva folk skulle utrette i løpet av sin tre eller fem år lange utdanning hos dem. Matematisk gjør de ikke det.

Jeg vil faktisk hevde at matematikken på BI er likestilt med den matematikken du utfører i første klasse på videregående - altså ikke veldig vanskelig for de med litt arbeidsinnsats og en smule logisk sammensatt hjerne. Brøkregning, algebra og kvadratrøtter er vel det vanskeligste du er borti i løpet av det første året. Og der stopper det.

Skal man sette NHH som motvekt, så er det faktisk ren klasseforskjell. Der BI-studentene får lov til å ha "1X2"-eksamener i matte, har NHH vektordiagrammer, unaturlige logaritmer og det som verre er. Selvfølgelig uten avkrysningsmuligheter. Det ville jo enkelt og greit bare blitt for dumt.

Matematikken på BI er faktisk så enkel at de aller fleste ikke gidder å møte opp i timen, rett og slett fordi man får alvorlige flashbacks til de første timene i 1. klasse på videregående. Man kan likevel møte opp på eksamen og få en god karakter dersom man har litt mellom ørene.

Slik utføres eksamen i matematikk til høsten på BI:

To (!) kapitler av en ekstremt enkel mattebok. 20 spørsmål, der alle har fire svaralternativer - ett av dem er riktig på hvert spm. Skal du stå? Ha 12 riktige. Så enkelt var det.

Til høsten er det "same procedure" selvfølgelig, men da fullfører man den relativt enkle matteboken.

Så til deg som ikke var særlig sterk i matte, eller i noen ting egentlig; velg Handelshøyskolen BI. Du vil passe fint inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar