mandag 13. desember 2010

Hvor skal man da studere økonomi?

BI er utelukket blant oss som ikke sliter med dårlige karakterer og et lite kritisk sinn. Så hvor er da alternativene til å studere økonomi?

Vi har flere muligheter til å fullføre gode økonomistudier - både innenlands og utenlands.

1. Norges Handelshøyskole

Norges Handelshøyskole, eller NHH om du vil, er Norges desidert beste skole som utdanner økonomer. I internasjonale kåringer er det faktisk ikke tvil om at det er det desidert beste studiestedet for deg som har høye ambisjoner og ønsker en "riktig" karrierevei. Kravene er noe høye, cirka 55 studiepoeng.

2. Copenhagen Business School


Danmark har en del gode skole, og CBS er så absolutt blant de aller beste i landet. Her er kravene noe lavere enn de er på Norges Handelshøyskole - du kommer inn med ca 4,5 i snitt fra videregående her hjemme. NB! Du trenger å fullføre en TOEFL-test for å kunne studere i Danmark.

3. Høgskolen i Bergen

Også denne institusjonen ligger i Bergen, og kan skilte med gode forelesere og et aktivt studentmiljø. Høgskolen i Bergen utdanner gode økonomer som klarer seg utmerket i arbeidslivet ved senere anledninger. Kanskje noe annet miljø enn det er på BI.

I tillegg finnes det hundrevis av andre byer internasjonalt der du kan studere økonomi. Ikke bare har du full kontroll over at du får en god utdanning - du slipper også å sponse Handelshøyskolen BI med masse penger for at du skal få deg en dårlig utdanning. Høres vel ut som en god deal for deg, gjør det ikke?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar