mandag 13. desember 2010

Hvem foreleser på Handelshøyskolen BI?

Du kan kanskje tenke deg at en privat skole med ekstreme studieavgifter skulle se sitt snitt i å ansette flotte og profesjonelle forelesere med evnen til å formulere det faglige slik at man evnet og maktet å bruke dette senere i arbeidslivet? Vel, da må du nesten tro om igjen. De som foreleser på BI er ikke annet enn lite motiverte, smale av erfaring og talentløse.

Men det er selvfølgelig utskudd.


Enkelte av foreleserne er dyktige, men disse er altså i fåtall. Og det som kjennetegner disse flinke og motiverte foreleserne er som regel èn ting; de har ikke gått på Handelshøyskolen BI selv. Cambridge, NHH, University of Texas er vel de skolene jeg kan komme på at lærerne mine har gått på i min tid som BI-student.

Selvinnsikten er altså på plass når man skal ansette lærere. De vet ekstremt godt hvilke(t) produkt(er) de tilbyr, noe som kan virke litt håpløst for oss som ser på hele strukturen i Handelshøyskolen BI fra utsiden.Nå har jeg aldri noensinne vurdert linjer som "Reiselivsledelse" , men kan tenke meg at disse fagene er forbeholdt forelesere som en gang i tiden gikk ut med gjennomsnittlige karakterer i markedsføring. BI må jo finne en plass for disse også.

Foreleserne på BI er altså ikke særlig å skryte av om man skal sammenlikne med dyktige og faglærte personer på eksempelvis NHH. Klart det er forskjell på folk, men jevnt over er det ikke særlig høyt nivå. Hold deg unna handelshøyskolen BI hvis du har et valg - ikke gjør deg selv en bjørnetjeneste.

2 kommentarer:

  1. Hei! Interessant blogg, mye jeg tror stemmer godt her. Jeg hadde ikke det beste inntrykket av BI fra før, og det ble ikke akkurat forsterket av OutsideBI.blogg.no. Jeg skal selv bli eiendomsmegler, og da er eneste mulighet gjennom BI (bortsett fra Høyskolen i Telemark som er utelukket av diverse årsaker). Vet du om dette studiet har like dårlig rykte som resten av studieprogrammene? Jeg hadde garantert ikke søkt BI om jeg skulle ha en ren økonomi / markedsføringutdannelse, men med tanke på at eiendomsmegling faktisk krever utdannelse fra BI.

    SvarSlett
  2. Ja, du kan enten ta eiendom i Bodø eller ta det på BI. Nå skjønner jeg at det er irriterende for mange at Bodø er alternativet, men det er klart at det nok er bedre enn å bruke masse penger på utdannelsen på BI...

    SvarSlett