søndag 12. desember 2010

Hvem studerer på handelshøyskolen BI?

I likhet med mange andre skolen har Handelshøyskolen BI tiltrukket seg en viss type folk. Og ikke uten grunn har disse folkene fått et stempel som de kanskje ikke ønsker å bli husket som når de skal fremme sin CV for sin(e) først(e) sjef(er). Spørsmålet er jo . ... hvem studerer på Handelshøyskolen BI? Hvordan ser en typisk BI-student ut?

Kort sagt er han/hun ekstremt dårlig på skolen.


En bachelor på BI på så og si alle linjer er skreddersydd for folk uten ambisjoner - eventuelt folk med ambisjoner som ikke matcher deres evner og kunnskaper. Trist syn.

Det er vel ikke til å stikke under en stol at de aller, aller fleste som går på BI heller skulle gått på universiteter og høyskoler (les: NHH) som er mye bedre rangert fra både nasjonale og internasjonale toppledere.

En gjennomsnittskandidat på handelshøyskolen BI har 3,7 i snitt fra videregående. En fra NHH har 5,4. Stor forskjell både i intelligens og arbeidsinnsats, om vi skal tro disse tallene. Ikke nok til å boikotte handelshøyskolen BI, mener du?

Vel... i tillegg til at BI-studenter er evneveike, så har de også en trist evne til å tenke på seg selv som intelligente mennesker. Ingenting er vel mer trist enn folk som har for høye tanker om seg selv, og som sliter med å oppnå en normal virkelighetsoppfatning.

Både uintelligente, høye på seg selv og slappe. Kan den typiske BI-student være noe særlig i arbeidslivet? Neppe. Handelshøyskolen BI klarer rett og slett ikke å skape gode kandidater som kan gå rett ut i arbeidslivet og briljere - så enkelt er det bare.

Måten BI opprettholder ryktet sitt på er å pumpe ut propaganda via norges medier som at man får "tyngden man trenger" o.l. ved å gå på BI. Tyngden er ikke akkurat til stede på handelshøyskolen BI...

2 kommentarer:

  1. Det er tydelig at du ikke aner hva du snakker om, og at du heller ikke har studert ved BI selv. Det du langer ut om er KUN fordommer og steriotypier som har blitt laget av sånne som deg. Jeg studerer selv ved BI, og vet, imotsetning til deg, hva jeg snakker om når det gjelder BI. Jeg hadde et snitt som var langt over 3,7 da jeg søkte BI. Jeg søkte skolen for å få meg en utdannelse innen et interessant fag, og tror du virkelig at alle studenter vet hvilket yrke de vil velge fra første året de begynner å studere? Da tar du grundig feil! BI tilbyr mange interessante linjer, som ingen andre skoler tilbyr. De er annerkjente blant nasjonale og internasjonale selskaper, de har god oppfølging for hvert fag gjennom semesterene, samt dedikerte og talentfulle forelsere. Og det med at det er en "spesiell" typer personer som søker BI er også helt feil! Du finner sosser og pappagutter over alt. Hadde BI studenter vært late hadde de aldri klart en Bachelor på skolen, hvor vi har 4-5 eksamener hvert semester, imotsetning til universitetene som har 2-3!

    SvarSlett
  2. Rebecca: Hvis du tror at BI er i nærheten av hva andre økonomiske høyskoler er rundt i Europa, så tar du grundig feil. Noget snevert skrevet av bloggforfatter her, men hovedpoengene er jo faktisk så absolutt i order.

    SvarSlett